Des de Leader
et recolzem i et financem

Què fem?

Territori

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central desenvolupa la seva activitat en l’àmbit territorial format per 61 municipis corresponents a les comarques de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages, amb una superfície total de 2.620,40 km² i una població de 54.745 habitants.

61 empreses
4 comarques
2.620 Km2
54.745 habitants

Com et podem ajudar?

Posem a disposició dels usuaris del territori un ventall d’accions de suport econòmic o tècnic que poden ser útils per emprendre un negoci o per estudiar i/o treballar als municipis rurals, entre d’altres.

Els recursos oferts que trobareu en aquesta carta de serveis s’orienten a reforçar el vincle amb el món rural, a fomentar la diversificació econòmica i també a promoure l’equilibri territorial.

Per a empreses

Oval CopyCreated with Sketch.
Assessorament amb la convocatòria d’ajuts Leader per a la creació, ampliació i millora d’empreses a l’àmbit rural.
Oval CopyCreated with Sketch.

Assessorament econòmic empresarial per a empreses de l’àmbit d’actuació del Consorci.

Oval CopyCreated with Sketch.
Diagnosis d’accelerabilitat empresarial a totes les empreses beneficiàries dels ajuts Leader, a través del projecte de cooperació Start-up Rural.
Oval CopyCreated with Sketch.
Pràcticum Odisseu. Ajut econòmic del 50% per acollir joves en pràctiques a l’empresa. Més informació aquí.
Oval CopyCreated with Sketch.
Eina Retorna. És una plataforma que posa en contacte joves qualificats (estudis de cicles formatius i universitaris), d’edat compresa entre 18 i 40 anys, que vulguin treballar als territoris rurals i empreses dels mateixos territoris rurals. Per consultar els joves professionals que tens al teu territori accedir aquí.
Oval CopyCreated with Sketch.

Píndoles formatives sorgides de les necessitats detectades en les diagnosis empresarials del projecte Start-up Rural:

Antena d'acollida

Els Grups d’Acció Local (GAL) som entitats que oferim el servei d’antena d’acollida per a persones nouvingudes al nostre territori. Assessorem a aquest col·lectiu per a que la seva instal·lació sigui el més fàcil possible. Coneixem molt bé el nostre territori i els serveis que té.

Per consultar alguns dels serveis que tenim, recomanem que consulteu l’eina VIURE A RURAL, generada a través del projecte de cooperació ODISSEU.

Natura, Patrimoni i Producte Local

Oval CopyCreated with Sketch.
Fem xarxa amb els agents i entitats del territori que treballen entorn aquestes temàtiques.
Oval CopyCreated with Sketch.
Gestionem i participem en projectes entorn aquests eixos, com són Espais Naturals de Ponent, Gustum, Col·labora x paisatge i Leader Natura.

Entitats consorciades

Les entitats consorciades són de caràcter públic i privat. Les entitats de caràcter privat que representen als sectors productius del nostre àmbit territorial

Entitats públiques

El Consell Comarcal de la Segarra, el Consell Comarcal del Solsonès, el Consell comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Cardona són membres públics del ple del consorci.

Entitats privades

Unió de Pagesos que representa  al sector agrari i el Consorci Forestal de Catalunya que representa el sector dels recursos forestals. El Gremi comarcal d’hostaleria del Solsonès representa el sector turístic; els Empresaris per al Solsonès i l’associació d’empresaris de Cardona representen el sector comerç i indústria, la Fundació Casa Dalmases és representativa del tercer sector social i l’associació coordinació rural de Catalunya representativa dels col·lectius de joves; totes les institucions públiques i les entitats privades formen el Ple del Consorci.

Equip tècnic

Equip tècnic

Als municipis de la Segarra i l'Anoia

Tècnic: Josep M. Pomés Tella Passeig Jaume Balmes, 3 de CERVERA.
Tel. 973 531 300

Als municipis del Solsonès i del Bages

Tècnic: Francesc Farré Cisquella C. Dominics, 14 –Palau Llobera- de Solsona.
Tel 973 482 003
Tel. 973 531 300

Gerent:
Jordi Vilalta Mora
C. Dominics, 14 –Palau Llobera- de Solsona.
Tel 973 482 003
Tel. 973 531 300
Tel. 618 465 368

Reconeixements

Menció Honorífica del Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya de l’any 2012, en la modalitat d’Iniciatives de protecció i millora del medi ambient en l’àmbit de l’energia sostenible.

Premi “ciències ambientals” en la categoria “ Iniciativa empresarial”